Elektromobil v Diakonii Písek - zkušenosti z provozu

28. března 2018

Již více nežli měsíc používá Diakonie Písek elektromobil volkswagen e-up, zapůjčený od firmy E.ON. Zkušenosti jsou zatím veskrze pozitivní a přes počáteční obavy si všichni zaměstnanci na toto vozidlo velmi zvykli.

Elektromobil v Diakonii Písek - zkušenosti z provozu
28. března 2018 - Elektromobil v Diakonii Písek - zkušenosti z provozu

SAM_0048

Písecké středisko Blanka Diakonie ČCE ve spolupráci se společností E.ON zvýšila dostupnost terénních služeb díky možnosti využívat po dobu 2 měsíců elektromobil Volkswagen e.up. Je mnoho potřebných, ke kterým se pečovatelky jen obtížně dostávají. Souvisí to s financemi i časem. Doprava něco stojí a dojíždět do vzdálených částí hromadnou dopravou také vždy nejde. Automobily vnímáme jako prostředek k naplnění našeho cíle a tím je zajistit adekvátní péči těm seniorům nebo zdravotně postiženým, kteří to potřebují. Je celá řada lidí, kteří již nezvládají péči o sebe a díky tomu nějakým způsobem strádají. Rodina vždy není na blízku a řešením je právě využití služeb některé z pečovatelských služeb. Proč jsme uvítali nabídku vyzkoušet elektromobil v našem středisku? Protože je to nástroj, díky kterému se můžeme dostat za klientem včas a s minimálními náklady, případně pomoci více klientům nežli doposud.SAM_0047

Spokojenost s elektrickým autem je veliká, jedinou vadou na kráse je kratší dojezd a delší doba nabíjení, ale pro městský provoz je to naprosto ideální vůz. Akcelerace je jako ze sci-fi filmu a ovladatelnost vynikající. To, co ještě pracovníci pečovatelské služby zmiňují jako nevýhodu je potom návrat zpět ke spalovacímu motoru jejich soukromých automobilů. Nejednou se stává, že po přesednutí zpět do klasického auta s manuální převodovkou to někomu na křižovatce jak se říká „zdechne“, protože zapomene vyřadit a podobně.

Do budoucna uvažujeme o pořízení vlastních elektromobilů případně tzv. plug-in hybridních automobilů. Věřím, že to je cesta jak rychle, bezpečně a poměrně čistě, zabezpečit službu i ve vzdálenějších obcích na písecku.

SAM_0046

 

 

Petr Hladík - ředitel Diakonie ČCE – střediska Blanka v Písku

imagesLogo DČCE

Naše středisko v číslech

Pomáháme Vám již 0 let
Ve středisku žije 0 obyvatel
Každý den dojíždíme domů za cca 0 klienty
Zaměstnáváme 0 lidí