Vycházky klientů mimo středisko od 22.12.2020

22. prosince 2020

Aktuální změny v nařízení vlády ze dne 22.12.2020. Věnujte prosím pozornost změnán v přiloženém dokumentu.

Vycházky klientů mimo středisko od 16.12.2020
22. prosince 2020 - Vycházky klientů mimo středisko od 22.12.2020
  • Vycházka (opuštění) klienta mimo areál střediska – NOVĚ od 22.12.2020

• Vycházka bude umožněna za podmínky, že klient bezprostředně po návratu (při jakémkoliv opuštění střediska!!!) bude umístěn do oddělených prostor (pokud je na jednolůžkovém pokoji, zůstává v karanténě na tomto pokoji, pokud je na vícelůžkovém pokoji, je umístěn do oddělených prostor určených pro karanténu ve středisku) a do 72 hodiny od ukončení vycházky bude proveden první antigenní test, který bude zopakován za další 3 až 4 dny.
    • V případě negativních výsledků obou testů je karanténní opatření ukončeno.
    • před vycházkou se návštěva prokáže negativním testem nebo potvrzením o prodělané nákaze COVID-19
    • klient i návštěva užívají v průběhu vycházky

ochranu úst a nosu – respirátor třídy minimálně ffp2 nebo KN95, dodržuje zvýšené hygienické návyky – desinfekce rukou při odchodu z oddělní u vstupu a totéž při návratu z vycházky!

Toto ustanovení musí dodržovat jak návštěva, tak klient v zájmu ochrany klienta pobytové služby a ostatních klientů! (pomůcky pro klienta jsou klientovi zajištěny střediskem; před případnou vycházkou jsou klientovi vydány pracovníkem oddělení respirátor ffp2 a následně mu jsou účtovány fakultativní službou). Výjimku dle Mimořádného opatření MZDR 15757/2020 pro nošení ochrany dýchacích cest je vnitřní prostor bydliště,kde je klient se svými blízkými v době vycházky.
    • Toto opatření se nevztahuje na klienty, kteří již nákazu COVID-19 prodělali v posledních 90-ti dnech a tdíž není podmínkou stanovovat karanténní opatření.

Celou metodiku střediska k vycházkám a návštěvám naleznete zde

Zaměstnáváme 0 lidí